Back in track:)

Äntligen är det över, nio nätter av tretton avklarade och jag lever fortfarande:)
 Idag ska här  fixas och göras färdigt inför avresan till Spanien i morgon bitti. Gräset ska klippas, blommorna vattnas ( inklusive alla D:s apelsin plantor),  tvättas, strykas, packas och städa över det värsta här hemma.
Har varit inne och hämtat Rocco i stan, lämnat tillbaka modemet jag fick låna på Telia och hunnit handla lite mat så vi får någon middag i kväll. Önskar att dygnet hade lite fler timmar idag.... Men i morgon eftermiddag ligger jag och guppar i medelhavet så vad spelar det för roll om dagen idag blir lite fartfylld.
Förresten det var inte bredbandet det var fel på, det var strömmen som hade något fasfel och då fungerade inte modemet som det skulle men nu är allt som vanligt igen:)
Eftersom vi inte har något nät i Espania så kommer bloggen att ligga nere nu i en vecka men återkommer när jag är hemma igen.
Ha en riktigt skön vecka.

data trubbel:(

Kommer inte att kunna blogga på en tid eftersom mitt bredband gått i strejk:(  och Telia kan inte komma och fixa till det förrän tidigast på tisdag..... och på tisdag ja, då åker jag till Spanien.
Så jag önskar er en trevlig vecka:)

Till Maggi


Denna länken är till  dig Maggi,
http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=399 
Hoppas du lär dig något som du kan ha nytta av i framtiden:)
Lider med dig hjärtat och hoppas foten blir bra snabbt denna gången....


En vecka kvar:)

Om exakt en vecka är jag, min vännina och hennes två döttrar i Spanien och njuter. Efter ett par extremt jobbiga veckor ska det bli underbart skönt att få koppla av och bli uppassad av min käre make:)

Här är min egen plats på taket!

till Bella

Med tanke på vad som hänt med datan så dedikerar jag denna låten till Bella och hoppas att D kan fixa den igen:)



Saknar dig  hjärtat:)

Äntligen vackert väder igen!

Så skönt, idag lyser solen igen och det är riktigt behaglig temperatur ute:) Får väl få ändan ur soffan och klippa gräsmattan idag.
Har plockat minst 100 äpple som fallit ner i blåsten men har nog aldrig sett så mycket frukt på träden, ska nog kunna bli många äpplekakor i höst. 
 I kväll ska jag vara barnvakt till min kompis dotter Selina, ett riktigt litet charmtroll som är fullt av energi och bus:)

Rocco

Maggis lilla "Spanjor" som han såg ut innan han fick komma till Sverige.


Och det är hunden jag pratar om:)


Just vaknat ...

Just vaknat efter natt nummer 2 och känner mig avgjort piggare. Väntar på att "yngsta" ska komma och hälsa på en stund tillsammans med sin ex. spanjor:)
 Även idag blir en "göra ingenting" dag eftersom jag ska på och jobba i natt också. Skulle behöva göra lite nytta i trädgården där gräsmattan är full av fall frukt efter nattens blåsande men men...... förmodar att äpplena ligger kvar i morgon middag när jag vaknar:)


Fördel dag/natt

I dag, efter en ganska jobbig natt med sjuka patienter och trög doktor så känner jag mig "bakis". Trött i huvudet, seg i kroppen och allmänt gnällig trots att jag faktiskt sovit riktigt bra (5 1/2 timme), ja det är så man mår när man jobbar natt och ändå har jag gjort det i mer än 20-år. Varför?? Jo, efter varje pass på 7-8 nätter är jag ledig i 9 helt underbara dagar som jag kan göra helt vad jag vill med.. resa, vara social med vänner bara koppla av och njuta.
I praktiken betyder det att jag är ganska så otrevlig i två veckor men sedan går solen upp och jag blir mitt riktiga jag:) Nu har jag bara åtta nätter kvar innan jag sticker till Spanien och det är ingen dålig morot vill jag lova.
Tack min familj och mina vänner för att ni stått ut med mig i alla dessa år....

mina älskade töser

Tänk att ni är vuxna nu, en snart färdig gymnasie lärare och den andra börjar sin högskole utbildning till sjuksköterska i höst.  Hoppas ni vet hur stolt jag är över er båda.
Känns inte som för så jätte länge sedan som ni såg ut så här:)


Lilla natt syster

Jobbar som sjuksköterska på en liten Närakut, ett jobb som jag egentligen älskar men som tyvärr förändrats så mycket under de senaste åren. När jag började här för 20-år sedan ( herregud vad tiden går) var det en riktig akutmott som tog emot alla sorters patienter dygnet runt. Vi jobbade och slet med allt från små sjuka barn, bukar, hjärtan, gyn, olyckor, ja allt utom skall trauma som fick åka till stora sjukhuset ett par mil bort. Så kom spar tider och våra politiker har bit för bit skalat bort vad dom tycker inte behövs dygnet runt eller inte alls i en liten stad, vilket har lett till att vi varje natt måste ta emot sura otrevliga ( vilket jag kan förstå) patienter som inte kan förstå att dom måste antingen vänta till dagen efter eller åka till stora sjukhuset som har "många timmars" väntan för att få träffa en doktor. Vi fraktar gamla döende maänniskor runt på vägarna för att hitta en ledig vårdplats någonstans i länet och efter varje sommar säger våra chefer att "sommaren löst sig utan problem". Tycker forfarande efter alla dessa år att mitt jobb är givande trots dålig lön och har aldrig ångrat att jag inte pluggade vidare, skulle bara önska att det fanns lite mer empati för sjuka, speciellt gamla från dom som styr.

Riktig latmask

Idag har jag gjort något som jag faktiskt är riktigt bra på..... bara latat mig:)
Var och fikade med en kompis i förmiddags, efter detta var jag så nöjd med att krypa ner i sängen och titta på OS.
Slumrade nog till en stund för jag vaknade lagom till Fälttävlans banhoppningen där Sverige faktiskt slutade på fjärde plats, riktigt bra jobbat med tanke på hur dåliga dom var i dressyren och att två av hästarna skadat sig under tävlingens gång.
Nu ska jag titta in i mitt tomma kylskåp och se om jag kan trolla fram något att äta eller om jag måste ta mig till en affär vilket jag inte känner alls för. Bara ÄLSKAR att få lov att vara en riktigt latmask ibland.

Nostalgi

Har haft en riktig myskväll med min yngsta dotter, chips, dippa och MammaMia.
Blev riktigt nostagisk när jag hörde låten "slipping throu my fingers"
Texten är så underbart träffande när man tittar på sina nu vuxna ungar och undrar: Var tog tiden vägen?
Lyssna och njut.....

Pi katten

Pi katten, idag har jag äntligen fått gjort något som jag borde ha gjort för länge sedan, FROSTAT av frysen. Tycker bara att det sååå tråkigt och det är därför en sak som jag av hittar på tusen ursäkter för att slippa göra.
Brukar sluta med att frysen är så full av is att jag knappt kan stänga dörrarna  vilket leder till att det samlas ännu mer is så klart.
Men idag tog ursäkterna slut, nästan tomt i frysen, inget annat speciellt som måste göras, det var bara att sätta igång.
Nu två timmar senare är jag så nöjd med mig själv:)

Västgötaspets

Västgötaspetsen anses vara en av de genuint svenska raserna, även om viss oklarhet fortfarande föreligger beträffande likheten med Welsh Corgin, man är inte säker på om vikingarna tog med sig Västgötaspetsen till England eller om det var tvärtom.
Den renlärige västgötaspetsfantasten är säker på många saker om sin ras, t ex i vilken riktning hundexporten gick för tusen år sedan. Självklart är det så att vikingarna hade med sig hundar av västgötaspetstyp till de brittiska öarna, och att det av dessa så småningom har blivit Welsh Corgi. Att det skulle vara tvärtom är ju helt otänkbart...
Man kan ju bara ägna sig åt att räkna antalet raser av spetshundstyp i Skandinavien (många fingrar) och på de brittiska öarna (i princip ena handens tumme)...

De korta benen beror på en ärftlig mutation, som människan tagit vara på, troligen för att storleken varit lämplig för nötvallning, som ju är västgötaspetsens specialitet. Man ska inte låta lura sig; det är ett litet dynamitpaket man har att göra med. Det behövs ju att man har något att sätta emot om man inte är större än så och ska flytta på 600 kilo tjur...
Rasen användes för Vallning, vakta gården, fånga råtter och vakta höns (det gäller att man lär upp den så det inte blir tvärtom)

Men framför allt är den en verklig familjemedlem, som deltar i alla sammanhang där den tillåts att vara med. Den gör det med stor glädje och ofta under många år. Rasen är frisk och sund, utan kända rasdefekter eller sjukdomar och det har funnits hundar, som levt till mycket hög ålder. Lyckligast är den när den får sitt livliga intellekt tillgodosett och när den får delta i familjens aktiviteter. Man får bara inte glömma att göra klart vilka regler som gäller. Västgötaspetsar och människor har inte alltid samma åsikt om vad som är lämpligt och olämpligt att göra.
..


Den gyllene medelåldern!

Jag är 45-år, har tio kilos övervikt, celluiter, rynkor runt ögonen och färgar över mina gråa hårstrå och trots detta eller kanske tackvare detta så njuter jag varje dag av mitt liv.
Har en man som jag hållit ihop med sedan jag var sjutton år, tro inte det varit lätt alla gånger, vi tycker olika om nästan allt och det är kanske det som gör att vi trivs tillsammans. Fortfarande efter alla dessa år, efter uppgångar och nedgångar, efter bråk med tårar och förtvivlan, efter att ha fostrat våra töser och ägnat det mesta av vår lediga tid åt deras intresse så har vi fortfarande väldans roligt tillsammans när det är "bara" han och jag.
Nu när barnen är utflugna och lever sina egna liv har vi tid att njuta, av ungarna så klart, av att vara i Spanien och av att bara VA med varandra.
Jag har inget behov att se ut som jag gjorde när jag var tjugo, behöver inte klä mig som mina döttrar, är njöd med att känna mig fin och fräsch ibland. 
Vill bara säga TACK för allt livet gett och ger mig och se fram emot en ny dag i morgon.

vårt paradis i solen

Dagar som denna när det känns som höst i luften längtar jag verkligen hit. Dagar som denna när det känns höst i luften längtar jag verkligen hit

Välkommen till mig!

Trodde aldrig jag skulle hamna här men men.... eftersom många i min omgivning bloggar och jag är inne och läser varje dag så tänkte jag varför inte.
Jag, ja det vill säga en kvinna i medelåldern med två vuxna, utflugna döttrar som lyser upp min vardag och gör mig så stolt, Min familj består också av Ronnie och det är inte mannen i mitt liv utan min älskade men något bortskämda västgötaspets, tre katter, några höns (som förser mig med underbart goda ägg) och efter sommar betet ett par hästar.
Make finns det också en men han är just nu och njuter av värmen i vårt lilla hus i Spanien.
Jag trivs med mitt liv,  vardag som helg och tänker därför använda bloggen som en dagbok där jag berättar om mina helt vanliga dagar.


RSS 2.0